+47 46 77 57 49

Ringsaker / Bjørklangen

Rasestandard Norsk Skogkatt

Den Norske Skogkatten er Norges nasjonale rasekatt. Lynnet er helt fantastisk, tålmodig, behersket, sosial, leken og familievennlig.

Hvis vi ser på rasestandarden utseendemessing, er det en stor katt i størrelse. Hodet er trekantet, hvor alle sidene er like lange. Det er også viktig med rett profil. Ørene er et av kjennetegnene hos den Norske Skogkatten med sine gaupetufser, du ser også lange hår ut av ørene. De skal også være store, god bredde, ikke for langt fra hverandre, men heller ikke for tett og sist men ikke minst skal de være spisse. Øynene skal ha et vilt uttrykk, åpne og våkne i blikket. Litt ovale og skråstile, men store øyne. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


IP NO*KOLBYKATTENS RISK / FOTO TRINE MIKKELSEN

​Norske Skogkatten har semilang pels. De har to lag med pels. Øverst et vannavstøtende dekkpels som du tydelig ser. Strukturen på dekkpelsen er stri, med lange og blanke hår. Laget under kalles underull, den er myk og varm.

Kroppen er lang og kraftig bygget som passer en naturkatt godt. Bena er litt høyere bak enn foran og skal ha god styrke. Potene er store og runde, men skal selvfølgelig harmonere med resten av katten.

Halen er helt fantastisk, den skal være stor og buskete. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

IP NO*KOLBYKATTENS RISK / FOTO TRINE MIKKELSEN